website element

Bedrijven & organisaties

Medewerkers die in concepten denken blijken dikwijls heel creatief, innovatief en oplossingsgericht te zijn en hebben vaak een groot doorzettingsvermogen. Toch kampen veel van hen met problemen op het werk.

Heeft uw medewerker ook moeite met:

  • snel een briefje schrijven of het opzetten van een beleidsstuk;
  • zijn/haar mening of idee helder te formuleren in een vergadering;
  • het verzorgen van een presentatie;
  • tot een goede samenwerking te komen met collega's;
  • het behalen van de deadline;
  • zijn/haar bureau of werkplek opgeruimd te houden?

Dat hoort allemaal bij het conceptuele denken.

Of herkent u dit?

  • uw medewerker zegt regelmatig 'ja', maar doet iets dan toch niet;
  • u komt regelmatig in conflict met deze medewerker omdat hij/zij opdrachten verkeerd interpreteert;
  • u weet dat hij/zij het werk aankan, maar het komt er niet uit;
  • uw medewerker is onzekerder dan nodig is;
  • uw medewerker scoort onder het niveau bij testen en assessments.

Als dit maar lang of vaak genoeg gebeurd, kan dat uitlopen op ziekte, burn-out of erger nog: ontslag. En daar zit niemand op te wachten.

Dynamika biedt training of coaching waarin uw medewerker:

 

Podcast van een nu betere medewerker

Ed heeft een coachtraject bij ons gevolgd en zonder dat wij hem dat gevraagd hebben, is onze podcast met hem één grote referentie voor het nut van zo'n coachtraject. Luister hier naar zijn verhaal:

 

Incompany trajecten

Daarnaast bieden wij ook incompany trajecten aan om diegenen die medewerkers begeleiden te scholen in wat conceptueeldenken precies is en hoe dat aan te pakken.

U kunt dus kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Als u graag met ons wilt overleggen wat het beste bij uw bedrijf of uw medewerker past, kunt u ons altijd bellen: 020 - 639 10 99.

Lijndenkers en conceptueel denkers in de organisatie

Conceptueel denkers worden niet altijd even goed begrepen door hun lijndenkende ofwel lineair denkende collega's. Onderstaande quote toont een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen een conceptueel denker en een lijndenker.

Peter, 43 jaar, algemeen directeur in de plaatbewerkingsindustrie:

Mijn compagnon en ik hebben een duidelijke rolverdeling. Ik ben de initiatiefnemer voor nieuwe ideeën, bedenk nieuwe concepten en producten en zie veel mogelijkheden. Ik overleg alles want ik vind het belangrijk dat het door allebei wordt gedragen. Paul doet alles wat de operationele kant betreft, hij is meer de lijndenker, hij zorgt ervoor dat alles van begin tot eind goed loopt, dat een project op tijd afkomt en goed doorloopt. Paul is altijd bezig met de juiste mensen op de juiste plek en dat alles op het juiste moment geleverd wordt. Ik ga over de presentatie van ons bedrijf, de website, de folder, hoe kijken onze klanten tegen ons aan. Ik doe alle acquisitiegesprekken, want ik weet wat ons bedrijf kan leveren. Toen we dit bedrijf samen overnamen, heb ik Paul expliciet meegevraagd voor de kwaliteiten die hij heeft. Ik weet ook dat zijn ambitie niet ligt in de dingen die ik doe. Door die helderheid in onze taakverdeling gaat de samenwerking erg goed. Ik heb er lang over gedacht om het alleen te doen, misschien wel om te bewijzen dat ik het kan. Maar uiteindelijk heb ik Paul gevraagd en daar heb ik nog geen seconde spijt van."

Boeken over dyslectici en andere conceptueel denkers:

Lees in onze boeken 'conceptueel denken' daar waar 'dyslexie' staat en je leert veel over het gedrag van uw conceptieel denkende medewerkers en waarom het hen niet lukt te doen wat ze beloofd hebben en en hoe ze dit wel kunnnen doen!

Wij hebben de volgende boeken geschreven:

Twee-boeken-over-dyslexie-plaatje-2 Slimmer dan je baas. Dyslexie op het werk.

Bestellen      en:

Dyslexie: stoornis of intelligentie! Faalangst en prestatiedrang omzetten in succes.

Bestellen

Het voorbeeld van Peter komt uit ons tweede boek en is 1 van de vele voorbeelden waarin het boek voorziet.

Begeleiding voor uw medewerker?

Zoekt u begeleiding of training voor uw medewerker, maar weet niet wat het beste bij hem of haar past? Een intakegesprek kan duidelijkheid geven. Of bel ons voor meer informatie 020-639 1099.

Informatie over het intakegesprek